dissabte, 11 de març de 2017

De Vidrà al Salt del Molí


Diumenge, 19 de febrer. Planegem una curta excursió matinal aprofitant que fa un dia força agradable. Conduïm fins a Vidrà, mentre contemplem un Pirineu ben nevat al nostre davant. I un cop a Vidrà, abans de començar a caminar, ens obsequiem amb un bon esmorzar a la Creu de l'Arç.
El nostre objectiu és anar fins al salt del Molí i cap allà ens dirigim, havent esmorzat. Hem d'anar fins a la imponent masia del Cavaller, que deixarem a la nostra dreta, i agafarem una pista forestal que porta fins a la depuradora. Poc després trobem una bifurcació. Agafarem el camí de la dreta per anar al salt, i la tornada la farem pel camí de l'esquerra.
El camí que hem escollit és una pista que baixa còmodament fins al curs del riu Ges, del qual el salt del Molí és un dels més importants. El nom li ve de la utilització que es feia, antigament, de la força de l'aigua per fer funcionar un molí.
En arribar davant del salt, d'uns 20 metres d'alçada, quedem impressionats per la bellesa de l'indret. Tot i ser hivern, la quantitat d'aigua que hi cau és considerable, gràcies a les darreres pluges i nevades. A més a més, tenim el privilegi de poder-lo contemplar tot sols!


Per seguir el camí, ens cal creuar el riu, a tocar del salt, per unes passeres de formigó i enfilar-nos fins a les ruïnes de l'antic Molí de Salgueda.
A continuació, el camí fa un gir de 180º, arriba fins a un mirador just a sobre del salt i baixa de nou fins al riu Ges, que creua pel bonic pont de pedra de Salgueda, on comencem a trobar ja molts excursionistes que es dirigeixen cap al salt.
A l'altra banda del pont, agafem el sender PR-C-47, en direcció al molí Nou. En arribar al punt on s'ha de tornar a creuar el Ges, però, no veiem com fer-ho, així que tornem enrere i just a tocar del pont, ens enfilem per un sender força costerut, que s'endinsa per una fageda. El sender ens porta de nou a la pista d'inici, al costat de la depuradora, i des d'allà, ben aviat som de nou a l'aparcament, Poc menys de dues hores per a una bonica matinal.