dilluns, 22 d’agost del 2011

Dos cims comarcals per a després de dinar


Dimecres, 10 d'agost. Treballar durant el mes d'agost té els seus avantatges. Com que a les tardes no hi sol haver gaire res a fer, és com si estiguessis en semi-vacances. Aprofitant aquesta circumstància, decidim dedicar la tarda a fer una petita excursió pel Montseny. Tenim pensat fer els cims de Les Agudes (1703 m) i del Turó de l'Home (1712 m), els dos cims més elevats del massís i que són els sostres comarcals de La Selva i el Vallès Oriental, respectivament. Ves per on, després de mesos de no fer cap cim comarcal, n'haurem pujat tres en menys d'una setmana!

Iniciem la caminada a l'aparcament del coll de Sesferreres, al costat de la carretera que porta a Sant Marçal, després d'haver deixat un altre cotxe al costat de la Font de Passavets, ja que volem fer un recorregut circular amb inici i final en punts diferents.

Travessem la carretera i comencem la pujada per un corriol molt fresat, que s'endinsa pel mig del bosc. El camí és de molt bon fer, però puja amb intensitat des dels primers compassos. Sort que el dia no és gaire calorós, ja que, com és força habitual, les boires cobreixen tot el Montseny.

Després d'una bona pujada, arribem a la zona anomenada Els Castellets. Es tracta de quatre turons rocosos, força punxeguts, que cal superar amb petites grimpadetes. Diuen que alguns trams són força aeris, però, per bé o per mal, la boira ens impedeix de veure-ho.

Un cop superats Els Castellets, per arribar al cim es pot continuar grimpant o bé donar una petita volta fins al coll i pujar per un camí més senzill. Aquesta és la meva opció i els meus companys em segueixen, tot i que m'imagino que maleint-me en silenci. Una altra vegada serà!

Poc abans d'arribar al coll, trobem un ramat d'ovelles que no està gaire clar què hi fan, perquè, de pastura n'hi ha ben poca en aquestes contrades.

Al cim, veiem el sol, tot i que la boira s'estén per sota nostre, amagant les vistes de la plana. Això si, a la nostra dreta treu el nas el Matagalls i al davant s'alça el Turó de l'Home, el nostre proper destí.

Un cop feta la foto de rigor, ens dirigim cap al Turó de l'Home, per un camí que ressegueix la carena. Al capdamunt, al costat de l'Observatori Meteorològic, fa força vent i la boira ens continua ocultant les vistes. Només Les Agudes apareixen de tant en tant, entre els núvols.

Al peu de la carretera que arriba fins al cim, un pobre pastor ens demana si hem vist les seves ovelles. Sembla ser que han improvisat una excursió a Les Agudes i ara les haurà d'anar a buscar. Ja em semblava estrany trobar ovelles en aquell lloc!

La baixada la fem per un camí ample que serpenteja pel mig d'una bonica fageda i arribem a la font de Passavets quan ja es fa fosc. Ara, però, el cel s'ha asserenat i una esplèndida lluna platejada lluu sobre Les Agudes.